Съвети при избор на климатик

безшумни климатици Daikin

Избирането на климатик никога не е било лесно. Има поне 10 неща, които трябва да се съобразят преди да се закупи този така полезен уред. Много често се случва така, че се подвеждаме по една или по друга характеристика и забравяме истинското предназначение на климатика. Хвърляме пари за неща, които няма да използваме или ако използваме веднъж, два пъти, след това загубваме интерес.

Независимо дали сега за първи път ще търсим магазин за климатици в Пловдив или пък в София, е хубаво да съобразим няколко неща.

Познавайки из основи нашите клиенти, ние от KiemClima.com Пловдив, събрахме няколко полезни разяснения и съвети за най-добрия избор на климатик.

Първо задължително трябва да определите колко мощен климатик ще ви трябва. Това се определя сравнително лесно, като имате предвид че за един кубичен метър ви трябват  0,05 kW за охлаждане и 0,06 kW за отопление. Мерната единици за мощност на климатика е kW и благодарение на нея, можете да пресметнете колко мощен уред ще ви е достатъчен за да направите дома си уютен. Не е достатъчно обаче, само да сметнете кубатурата на помещението, някои условия, могат да направят сметките по-сложни. Представете си, че имате и външна и вътрешна изолация, това ще улесни работата на климатика, и помещението, ще се затопля и охлажда по-бързо. Освен това ще задържа дадена температура по-дълго време. Дограмата, стъклопакета, самите прозорци и изложението също имат голяма роля в това.

Височината на тавана е един от начините, чрез които по-старите архитектски практики са охлаждали едно помещение, за съжаление по-високият таван днес значи само и единствено по-трудно охлаждане, както и по-трудно отопление. Не на последно място трябва да се отбележи и в какво помещение ще се използва климатика, това е нужно за да се съобрази колко хора обикновено ще има в това помещение и какво ще е обзавеждането. Климатици Daikin са лидери във внедряването на иновации, които увеличават комфорта при използването на климатика за отопление и охлаждане. Представете си, че една стая е пълна с електроуреди, а в друга има само едно легло. Тази с електроуредите ще е затопляна от тях и температурата в нея, ще е няколко градуса по-висока.

Преди да тръгнете да обикаляте магазин след магазин за климатици в Пловдив, е добра идея да прецените точно какъв вид климатик ви трябва.

На пазара се предлагат марки климатици, които имат и инверторни и конвенционални модели, освен това можете да избирате и между мулти сплит системи и такива само с едно вътрешно и едно външно тяло. Мулти сплит системите са много удобни за контролиране на температурата в целия дом. Това, че имат само едно външно тяло, не значи, че всички вътрешни трябва да са настроени на една и съща температура.

Изключително важно е, да обрнете внимание и на нивата на шум. Технологията на климатици Daikin за безшумни климатици, е една от най-добрите разработени на пазара. Подходящи са за спални, детски стаи и др. Не са за пренебрегване и шумовото замърсяване, което можете да причините на съседите ви.

Не на последно място е важно и дали климатикът служи и за въздухопречиствател. Моделите климатици Daikin имат много добри решения в тази област. Проверявайте, дали вашият уред има вградени йонизатори, които да премахват алергените. Хубаво е и климатика да прехвърля свеж въздух и да контролира влажността в помещението.